De Vlinder wint!

De jury vindt het bijzonder dat er podcast- en homevideo’s zijn gemaakt. Dat er gefilmd is op locatie en dat er gebruik is gemaakt van een bewegingssoufleur. Er is sprake van een goede balans tussen artistiek niveau en sociale cohesie. Bijzonder is om te zien hoe comfortabel de deelnemers zich voelen in hun lijf, zowel op het podium als voor de camera. De jury noemt de verwijzing naar de loopdans uit de barokperiode en de zwembadscene van Esther Williams, zeer geslaagd. In corona tijd is er handig gebruik gemaakt van digitale middelen.
Zo benoemde de zeskoppige jury onder aanvoering van Hedy D’Ancona De Vlinder in haar rapport

De Vlinder wint!

De gemeente Houten en Theater Aan de Slinger zijn in de prijzen gevallen met De Vlinder van Gouden Dans.

Image

De Vlinder, een project dat Gouden Dans (Ireen Kurvers en Liesbeth Osse) hebben uitgevoerd in opdracht van Theater Aan de Slinger werd genomineerd voor de Lang Leve Kunst Prijs 2020. Uitreiking was 31 mei. Lees hier meer, kijk op onze facebook pagina of op cultuurparticipatie.nl

De Vlinder was een danstheater­spektakel met 90 deelnemers dat Gouden Dans heeft ontwikkeld en uitgevoerd in opdracht van Theater Aan de Slinger in Houten.
De Vlinder was een samenwerkingsproject tussen Aan de Slinger, vanHouten&co, de Gemeente Houten, Gouden Dans en de Castellum Singers. Periode augustus 2019 - november 2020.

Bekijk hieronder de Making of video, of kijk op de productiepagina voor meer informatie, foto's en video's.

Image

Bekijk de making of video van De Vlinder

Liesbeth Osse – concept en dramaturgie
Ireen Kurvers – choreografie
Paul van de Klei – fotografie-toneelbeeld
Dorothé Arts - beeldend kunstenaar - toneelbeeld
Jan van Wieringen – dirigent Castellum Singers
Olga van Koningsbrugge, Karin Lucassen – repetitoren
Educatieve dienst Theater Aan de Slinger – productie
Technische dienst Aan de Slinger – licht ontwerp en techniek
Van Houten&Co – werving en begeleiding deelnemers
uitgevoerd door 90 enthousiaste Houtenaren,
waaronder de Castellum Singers

Artistiek team
Image
Image
Image
Image

Op 31 mei ‘21 op de slotmanifestatie van het Age Friendly Cultural City event van het Cultuurparticipatiefonds ontvingen de Gemeente Houten en Theater Aan de Slinger de BNG Lang Leve Kunstprijs voor het project Onvergetelijk Houten.

Dat project bestond uit de De Vlinder en de oprichting van de Advies Groep Ouderen & Cultuur. Gouden Dans ontwikkelde de multidisciplinaire dansvoorstelling De Vlinder in opdracht van Theater Aan de Slinger. Gouden Dans is trots op de erkenning van de jury en wij voelen ons gesteund in onze aanpak die we in de afgelopen jaren hebben uitgewerkt.

NB. De Vlinder is zes keer uitgevoerd in verschillende samenstellingen vanwege Corona. Alle deelnemers hebben live meegedaan, behalve de Castellum Singers, omdat de Coronamaatregelen niet toestonden dat er live gezongen werd. Dat ging iedereen aan het hart. Bij iedere voorstelling waren er 30 mensen in de zaal, maar via de livestreams hebben ruim 3000 mensen de voorstelling gezien.

De Vlinder was een samenwerking tussen Gemeente Houten, Theater Aan de Slinger, Gouden dans en VanHouten&Co, in het kader van een Age Friendly City project van het Cultuurparticipatiefonds.

Lees hier het Juryrapport.

Contact

Gouden Dans ook in uw theater of gemeente?

Wilt u op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief
U ontvangt dan van ons regelmatig een nieuwsbrief. Daarin vertellen we waar we mee bezig zijn en wat we gaan doen. U maakt kennis met deelnemers, met mensen achter de schermen zoals makers, docenten en collega's van de schouwburgen.