Uw steun

Kunnen wij goed gebruiken!
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Als we ouder worden wonen de meesten van ons het liefst zolang mogelijk thuis. En deze groep wordt met de dag groter. Een deel hiervan is (te) veel alleen: kinderen uit huis, geen werkkring meer, misschien geen partner, en fysiek wat minder dan voorheen. Zo slinkt het sociale netwerk en ligt eenzaamheid op de loer.

Hiervoor is Gouden Dans opgericht. Samen danstheatervoorstelling maken onder professionele leiding. En dat doen we in schouwburgen door het hele land.

Onze deelnemers werven we lokaal in samenspraak met de schouwburg en lokale welzijnsorganisaties. We werken van meet af aan samen. Zo ontstaat er overal een gevarieerde groep.

De deelnemers delen de lol voor dans en muziek. Samen een echte danstheatervoorstelling maken helpt een nieuw sociaal netwerk op te bouwen en het dwingt deelnemers ook tot concentratie en oefening om zodoende bij de uiteindelijke voorstelling met vertrouwen op het podium te staan. Dansen is aantoonbaar goed voor lijf en hersenen. Deelnemers hebben tegen het einde van het project een betere conditie, een betere balans en genoeg inspiratie en energie om met nieuw gevonden vrienden door te gaan of nieuwe activiteiten op te pakken.

Elk Gouden Dans project is een intensief professioneel traject. In vijftien of twintig repetitiedagen maken we een complete voorstelling met alle middelen die daarbij horen: muziek, choreografie, dramaturgie, kostuums, rekwisieten en een lichtplan. Ook de productie is professioneel, met technische ondersteuning en de nodige publicitaire middelen om tijdens de voorstelling voor een uitverkochte zaal te staan. De kosten hiervan zijn helaas niet op te brengen voor de deelnemers.

We zijn door onze groeifase heen geholpen door het VSB fonds, RCOAk, Sluyterman van Loo, Prins Bernard Cultuurfonds en het Cultuurparticipatiefonds. Daar zijn we ontzettend blij mee. Zij blijven ons helpen maar het is nu ook zaak om de financiering te verbreden en te wortelen in de gemeenschap.

Daarom doen wij een beroep op u!
Steun Gouden Dans

Namens de deelnemers
Hartelijk dank!

Donatieformulier

Image
Als donateur

Krijgt u twee keer per jaar een nieuwsbrief met daarin een kijkje achter de schermen, leuke nieuwtjes en een update waaraan de donaties worden besteed.

Bij donaties tot € 50,- krijgt u een uitnodiging voor een voorstelling bij u in de buurt. (Gezien de huidige Corona maatregelen kan dat gewijzigd worden in een online-voorstelling).

Bij donaties vanaf € 50,- krijgt u het Gouden Dans Verhalen boek toegestuurd!

Ik heb eerst getwijfeld of ik wel mee wilde doen. Maar ben nu zo blij dat ik het wel heb gedaan. Ik vind het dansen zo leuk. En de groep is leuk. Ik had nooit verwacht dat ik dit met zoveel enthousiasme zou doen. En dat we dan ook nog een optreden mogen doen. Geweldig!
Johanna

Video door RTV Apeldoorn van de Gouden Dans voorstelling in Theater Orpheus

Wij hebben inmiddels

meer dan
0
deelnemers
ruim
0
toeschouwers
in
0
theaters
en zijn er
0
projecten in de maak

Gouden Dans

Gouden Dans is een zelfstandige onderdeel van Stichting De Dansbeweging. Stichting De Dansbeweging is ingeschreven bij de KvK onder nummer 71373802.
Stichting De Dansbeweging heeft de ANBI status. Dat betekend wij een algemeen nut beogende instelling zijn zonder winstoogmerk. 
Meer informatie hierover kunt u lezen op de website van de belastingdienst.

Contact

Gouden Dans ook in uw theater of gemeente?

Wilt u op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief
U ontvangt dan van ons regelmatig een nieuwsbrief. Daarin vertellen we waar we mee bezig zijn en wat we gaan doen. U maakt kennis met deelnemers, met mensen achter de schermen zoals makers, docenten en collega's van de schouwburgen.