De Vlinder, Theater aan de Slinger, Houten

De Vlinder verbeeldt het verhaal van Houten; een groot dorp, gebouwd op een delta. Je zou het op die plek niet zo snel verwachten maar het bestuur van Houten deinsde er niet voor terug. Het breed opgezette Houten groeide uit tot dé fietsstad van Nederland. De bewoners geven kleur en inhoud aan het dorp en juist hun herinneringen aan de ontwikkeling van hun woonomgeving hebben we vertaald in muziek, beweging, vorm en taal.

De Vlinder, Theater Aan de Slinger, Houten

Augustus 2019 - November 2020
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Bekijk de video Throw it away

Met een blik van ontroering naar deze prachtige voorstelling gekeken. Het klopte helemaal de opnames in de natuur de gevallen vouw de gesproken teksten in één woord fantastisch. De prachtige beelden, wanneer ik mijn ogen sluit zie ik het allemaal weer voorbij komen.
Iona
Ben erin gedoken zonder enige verwachtingen, wel om nieuwe mensen te leren kennen, want ik ben vorig jaar weduwe geworden en het valt me soms zwaar. Het is voor mij een project dat helpt bij het verwerken van mijn rouwproces. Het levert nieuwe vriendschappen op. Het project is in een woord geweldig en ik geniet er zo van.
Toos

Bekijk de video van De Vlinder

Bekijk de making of video van De Vlinder

Het is een totaal nieuwe ervaring en ik voelde me al snel verbonden met de andere deelnemers. Ireen, een en al beweeglijkheid altijd geduldig en er wordt veel gelachen. Ik had niet verwacht dit nog ooit mee te kunnen maken. Je wordt er een blij mens van.
Lia

Bekijk de Huiskamerdans video, thuisopdrachten tijdens corona lockdown

Bekijk de Buurtjesdans video, thuisopdrachten tijdens corona lockdown

Uit de stilte na de dood
Kwam plots een nieuw begin
Maar was dit niet te vroeg, te rauw,
Was ik er klaar voor als alleengaande vrouw?

De emoties gierden door mijn lijf
Maar wat was ik blij
Een houvast op dinsdag, keer op keer
Het gaf me kracht, ik leefde weer

We praatten, oefenden en dansten samen
We vormden echt een geweldig team
We deelden lief en leed, een lach en een traan
We wilden er met z’n allen voor gaan

En tussen al die krasse knarren
Dartelde Ireen als een veulen in de wei
Met haar spirit , haar enthousiasme, haar gulle lach
Haar onuitputtelijke energie, ze raakte ons, ze raakte mij

Tot plots het spook Corona onze optredens verstoorde
Veroordeeld tot een ophokplicht

Zelfs toen liet ze ons niet staan
En Schalkwijk, het strand, de munt en het oude station
Werden pareltjes om mee verder te gaan

Groot was dan ook en ik spreek voor velen
De opluchting om weer verder te gaan
Ondanks veranderingen, keer op keer
zetten we een prachtige productie neer

Ik zal het missen, de gezelligheid, het doel
Maar wat overblijft is het positieve gevoel

We danken jullie uit het diepst van ons hart
Wie weet durven jullie ooit zo’n avontuur nog eens aan
en ik weet dat ik dan vooraan in de rij zal staan

We hebben veel plezier samen en elke keer vind ik het leuker, dan ik vooraf denk. De inhoud van de lessen zijn verrassend, er verandert elke keer wat of er komt iets bij. Maar het gaat gedoseerd. Er moet nog wel een hoop gebeuren, voor het geheel aan het publiek kan worden getoond.
Addy

Bekijk de foto's van de voorstelling (klik op de foto)

Image
Image
Image
Image
Image

De Vlinder heeft de Lang Leve Kunst Prijs 2020 gewonnen!
Lees meer op de nieuwspagina over deze prijs >

Contact

Gouden Dans ook in uw theater of gemeente?

Wilt u op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief
U ontvangt dan van ons regelmatig een nieuwsbrief. Daarin vertellen we waar we mee bezig zijn en wat we gaan doen. U maakt kennis met deelnemers, met mensen achter de schermen zoals makers, docenten en collega's van de schouwburgen.