Super, Veghel

In de groep is er best een groot leeftijdsverschil (65-92 jaar). Ik wist niet of ik me als 68jarige daarbij thuis zou voelen maar het is een warm bad. Lieve leuke mensen die meedoen, naar eigen lichamelijk vermogen. En waar nodig letterlijk ondersteunt door de andere deelnemers. Dit is voor mij een nieuwe ervaring
Mieke

Super, in Theater aan de Noordkade, Blauwe Kei, Veghel

Première zondag 4 juni 2023

Super is een spetterende danstheatervoorstelling geïnspireerd op de jaren ’50 en ‘60. Veel swing, veel ritme, een beetje verstilling en natuurlijk rock ’n ’roll. Het waren ook de beginjaren van de supermarkt in Nederland. De voorstelling ademt de tijd van toen in vorm, in kleur en in dans. Ireen Kurvers werkte bijna vijf maanden met 35 senioren uit Meierijstad.

Dansschoenen gingen aan want na de voorstelling kon iedereen meeswingen op muziek van The Wieners in de foyer van de Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade. Vintage rock’n’roll uit de fifties en sixties. Grote hits en verrassende B-kantjes van vrijwel alle oude rock’n’roll- helden: Buddy Holly, Elvis Presley, Johnny Cash, Chuck Berry, de Everly Brothers en nog veel meer.

Image
Image
Image
Image
Image

Bekijk de foto's van de repetities (klik op de foto)

Leuk dat er ook tijd is voor humor en ieders inbreng telt. Zoveel mensen, zoveel talenten die allemaal kunnen worden ingezet
Nelleke

Video reportage van Omroep Meierij

Samen dansen voor een goede gezondheid én om elkaar te leren kennen. Dat is het Gouden Dans project in de dansstudio van Phoenix Cultuur aan de Noordkade in Veghel. Elke woensdag komen veertig 65-plussers uit de regio samen om onder professionele begeleiding samen te dansen. In vier maanden tijd worden de deelnemers voorbereid op een echte dansvoorstelling in de Blauwe Kei.

door Paul van Asseldonk

Omroep Meierij: Ouderen maken samen gouden dansvoorstelling

Image
Image
Image
Image
Image
Ik ervoer dat ik nog mee kan doen op mijn leeftijd 88. Het maakte me blij.
Colette

Bekijk de foto's van de première (klik op de foto)

Contact

Gouden Dans ook in uw theater of gemeente?

Wilt u op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief
U ontvangt dan van ons regelmatig een nieuwsbrief. Daarin vertellen we waar we mee bezig zijn en wat we gaan doen. U maakt kennis met deelnemers, met mensen achter de schermen zoals makers, docenten en collega's van de schouwburgen.