Suiker en het zoete leven van Maria van Loon

Een artistiek team van Gouden Dans met Tineke Veenhof als choreograaf, werkte sinds het voorjaar met ruim 50 oudere amateurs uit Roosendaal, aan de verbeelding van het leven van Maria in muziek, dans, zang, beeld, fotografie én objecten.

Saskia de Frel, beeldend (textiel)kunstenaar, werkte met de groep aan accessoires, kostuum en objecten wat samen een levendige en grappige verbeelding oplevert van het vroeg 20e-eeuwse Roosendaal, waar rijk en arm, afhankelijk waren van de suikerindustrie.

Hans Hordijk, fotograaf, gaf in zijn workshops les in kijken en compositie. De oudere studenten vatten het leven van Maria samen in beelden. De foto's waren te zien in de tentoonstelling in de corridor van Museum Tongerlohuys.

Over de makers

Suiker

en het zoete leven van Maria van Loon

Theater De Kring Roosendaal

Première zondag 17 september 2023
Aansluitend een swingend dansfeest in de foyer van De Kring m.m.v. Del Norte.

Roosendaal Danst! 2023 opende met de voorstelling Suiker en het zoete leven van Maria van Loon. De dochter van Emile van Loon, van het gelijknamige park, is de muze van deze voorstelling.

Wie was deze welgestelde dame die in 1902 trouwde met Vincent van Gilse, de jongste telg uit de familie van o.a. de kandij én de bank. Beiden bevoorrecht geboren en lange tijd het rijkste koppel van de stad. Wat deden ze met al dat geld en maakte het ze gelukkig?

Een gedanste biografie verbeeld in een vloeiende reeks hoogte- en dieptepunten uit het leven van Maria (Mie voor intimi) van Loon. Wervelende, vrolijke dansen afgewisseld met bezielde, kleine bewegingen en repeterende dans, waarin we ook haar schrijnende pijn van verlies herkennen.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Fijne sfeer in de groep, gezelligheid, onderling begrip, samen geoefend en heel veel gelachen
Jacqueline

Bekijk de foto's van de première (klik op de foto)

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Contact

Gouden Dans ook in uw theater of gemeente?

Wilt u op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief
U ontvangt dan van ons regelmatig een nieuwsbrief. Daarin vertellen we waar we mee bezig zijn en wat we gaan doen. U maakt kennis met deelnemers, met mensen achter de schermen zoals makers, docenten en collega's van de schouwburgen.