Roosendaal ontmoet Roosendaal, de film

Tijd voor een nieuwe groep: De bejaarden! Maar waar ik voorgaande keren tegen de grote kinderen en ervaren collega’s opzag, had ik nu schroom om met bejaarden te gaan dansen. Het leek mee een duf zooitje, klagende over hun kwaaltjes, stijve harken. Dáár hoorde ik niet bij.
Wat had ik me vergist. Gelijk de eerste les was er al een supergezellige sfeer. Spierpijn in de kaken van het lachen. De dansen waren leuk en vlot. We konden het aan en waar dat niet het geval was, werd het ongemerkt aangepast. Het waren een paar intensieve weken van oefenen. Maar ook van lachen.

Anna

Roosendaal ontmoet Roosendaal,
de film

Première zondag 25 september in Roosendaal, C-cinema
Op zondag 25 september vond de wereldpremière plaats van Roosendaal ontmoet Roosendaal, de film, in C-Cinema Roosendaal. Voor aanvang was er een live performance van 'De Rode Dansers' en na afloop een danssalon o.l.v. het Louis Swing Orchestre. De film werd na afloop met luid applaus ontvangen!
Een film van Roosendaal Danst!, Cultuur Compaan en Gouden Dans
Image
Image
Image
Image
Image

Bekijk de trailer van Roosendaal ontmoet Roosendaal, de film

Het project

We hebben een dynamische film gemaakt in het actieve decor van Roosendaal. Dansend de stad door met De Rode Dansers! Een geweldige groep senioren die in een uitgekiende choreografie door de stad dansen, lopen en springen. We vieren het leven midden in het actieve straatbeeld. De toer ging van de Markt, via de Stadsoevers en de Passerelle naar de Paterstuin en van daaruit naar Wouw en Nispen. Onderweg hebben we geweldige mensen ontmoet. Verschillende muzikanten, de pastoor en de zusters, de bewoners van De Snip, acteurs en de wethouder en de fractie voorzitters van de Raad.

Ik heb genoten van het enthousiasme, de bevlogenheid en de manier waarop Mirjam iedereen wist te boeien en uit te nodigen om te dansen. Ook mensen die licht vergeetachtig zijn tot zelfs mensen in de rolstoel. Niks is teveel en waren zo welkom.
Paula

Bekijk de foto's van de première (klik op de foto)

Image
Image
Image
Wie deden hier aan mee?

De dansers zijn Roosendaalse senioren. Ja ook ouderen uit die leuke dorpen om ons heen. Een groep mensen die geleefd heeft, weet hoe de hazen lopen en het officieel wat rustiger aan mag doen. En begeleid door Mirjam Visser in wekelijkse repetities.

Cineast Frans van Erkel maakte de film.

De repetities vonden plaats in o.a. de voormalige winkel van Medipoint, dat nu onderdeel is van Thuiszorg West-Brabant, De Belder 2-4, Roosendaal. En dansen op fraaie muziek van de lokale harmonie én een Roosendaals koor.

  • Roosendaal Danst! organiseert jaarlijks meerdere dansprojecten met als hoogtepunt het 3-daags festival. Het accent ligt altijd op verbinding en vernieuwing.
  • CultuurCompaan, het kunstencentrum van Roosendaal.
  • Gouden Dans maakt danstheatervoorstellingen en korte films met senioren. Ook als u wat minder vast ter been bent.

Roosendaal ontmoet Roosendaal is een film van
Liesbeth Osse, Mirjam Visser en Frans van Erkel

Fijne sfeer in de groep, gezelligheid, onderling begrip, samen geoefend en heel veel gelachen
Jacqueline

Bekijk de rapportage door zuidwestupdate.nl

Bekijk de update van Zuidwest met Mirjam met (klik op de foto)

Er zat totaal geen druk op iets MOETEN kunnen of onder de knie krijgen. Er was ruimte voor iedere vaardigheid in dansen.
Toos
Image
Zuidwestupdate.nl

Op www.zuidwestupdate.nl staat ook een uitgebreid artikel over onze film Roosendaal ontmoet Roosendaal die zondag 25 september in première gaat tijdens het festival Roosendaal Danst! 2022.

Contact

Gouden Dans ook in uw theater of gemeente?

Wilt u op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief
U ontvangt dan van ons regelmatig een nieuwsbrief. Daarin vertellen we waar we mee bezig zijn en wat we gaan doen. U maakt kennis met deelnemers, met mensen achter de schermen zoals makers, docenten en collega's van de schouwburgen.