Project Licht, Lucht en Lopen

Image
Image
Image
Image

Project Licht, Lucht en Lopen

Schouwburg Kunstmin, Dordrechts Museum Dordrecht
Image

Première zondag 14 januari

Kunstmin, Dordrechts Museum èn Gouden Dans presenteerden met trots Licht, Lucht en Lopen

Een theatrale dansvoorstelling èn fototentoonstelling, uitgevoerd door 40 senioren uit de Drechtsteden. Het stuk is geïnspireerd op ons beroemde Dordtse licht en het fraaie stad- en rivierenlandschap.

Beweging en foto’s versmelten tot een poëtische voorstelling. Onder leiding van choreograaf Mirjam Visser en fotograaf Manuela Porceddu hebben de dansers en fotografen vier maanden lang intensief gewerkt aan de verbeelding van het hedendaagse Dordrecht. Door middel van een reeks opdrachten aan de deelnemers is er veel materiaal gemaakt, waarmee beide makers als het ware een dialoog creëren tussen beeld en beweging.

Met ogenschijnlijk eenvoudige passen, uitgevoerd in verschillende tempo’s, reageren de dansers op de groot geprojecteerde beelden. Deze elementen spelen hierin een hoofdrol.
Een verrassend ritmisch en muzikaal spel, tussen licht en donker, strak en levendig, dat ontegenzeggelijk Dordrecht is.

Na afloop van de voorstelling was er een swingend dansfeest voor dansers èn publiek met livemuziek in de foyer van Kunstmin.

Image
Image
Image
Image
Image
Fijne sfeer in de groep, gezelligheid, onderling begrip, samen geoefend en heel veel gelachen

Bekijk de foto's van de première (klik op de foto)

Contact

Gouden Dans ook in uw theater of gemeente?

Wilt u op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief
U ontvangt dan van ons regelmatig een nieuwsbrief. Daarin vertellen we waar we mee bezig zijn en wat we gaan doen. U maakt kennis met deelnemers, met mensen achter de schermen zoals makers, docenten en collega's van de schouwburgen.