Licht Lucht en Liefde, Zaandam

Soms heb je van die ochtenden,
je staat op na een nacht vol woeste dromen
en het voelt alsof je de Himlaya hebt beklommen.
Dan zoek ik deze plek. Zaandam begint de dag.
Met een beetje mazzel kriebelt de zoet zure geur van cacoa in mijn neus. Je ruikt 't werk dat hier nooit ver weg is.

Al sinds de 16e eeuw staan langs de Zaan molens en daarna fabrieken met hun hoge schoorstenen. Vroeger floten die ons uit bed. Nu hebben we moderne stadswallen, reussachtige flats met poetische namen zoals de Brandwachter, die verdwijnen in het oneindige groen.

En dan wij, in ruste...
Druk druk druk, met fysiek èn mentaal gezond blijven.
Al vanaf het ochtendgloren, iedere dag opnieuw.
Vanaf mijn bankje zie ik ze langskomen, op weg naar t Tai Chieen in t park of 't Noorse Wandelen langs de Zaan.

Als ik 's middags op mijn bankje zit op de oude Gedempte Gracht, zie ik mensen die elkaar passeren, in gedachten verzonken of gehaast. Soms zie ik een ontmoeting, vluchtig, een andere keer intensief waarbij hun werelden elkaar even raken en vermengen. Als je dan goed kijkt, …. zie je meer dan alleen die voorbijganger op de allang niet meer Gedempte Gracht.

Taeke

Licht, lucht en liefde

Zaantheater en Fluxus in Zaandam

Licht, lucht en liefde, een ode aan de Zaanstreek
Een parel in het groene laagland, omzoomd door water, de grote stad op een steenworp ver. De wind heeft vrij spel en blaast de geur van cacao door het oneindig luchtruim.

Deze herinnering en nog een aantal andere werden verbeeld en verteld door ruim 30 Zaankanters o.l.v. Juliette van Ingen.

De voorstelling was op zondag 4 juni in de Albert Heijnzaal van het Zaantheater. Aansluitend werd er geswingd op live muziek van Del Norte!

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Bekijk het fragment van Annie

Ik heb mij enthousiast ingeschreven omdat het om een ouderenproject ging én om dansen en dat doe ik heel graag! En ik dacht: ‘ik zie wel hoe het gaat, misschien vind ik het te spannend om het podium op te gaan maar ik ga de uitdaging aan.’
Hanny
Image
Image
Image
Image
Image

Contact

Gouden Dans ook in uw theater of gemeente?

Wilt u op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief
U ontvangt dan van ons regelmatig een nieuwsbrief. Daarin vertellen we waar we mee bezig zijn en wat we gaan doen. U maakt kennis met deelnemers, met mensen achter de schermen zoals makers, docenten en collega's van de schouwburgen.