Kom dans met mij de Danzón, Het Zaantheater, Zaandam

Wat een reis is dit geweest! Op vakantie in Frankrijk zag ik vorige zomer een oproep op Facebook aan mensen die graag willen dansen! Nou, dat was precies in mijn straatje, zeker in de periode dat er zo weinig mocht, dus, niet geaarzeld maar meteen een mail gestuurd aan Sander. Bij thuiskomst heb ik alles nog eens goed doorgelezen. Tóen pas zag ik dat er ook een echte voorstelling aan vast zat... dát was schrikken.
Maar toch, met goede moed gestart, en tjonge, wat was dat leuk! Leuke interactie met alle dansers en met onze lieve, geduldige Juliette. En toen we eenmaal echt mochten oefenen op het gigantische podium in het Zaantheater was ik meteen om: dit was toch wel héél erg leuk. Toen kwam de periode van gezichtsschermen, mondkapjes, wel voorstelling, geen voorstelling, wel oefenen, niet oefenen... vreselijk natuurlijk. Maar, het belangrijkste is dat de meesten van ons deze periode goed hebben doorstaan en dat er nu tóch een voorstelling gaat komen mét publiek.
Ik vind het nog steeds heel spannend, maar ik kijk er ook naar uit ☺️ Voor alle dansers en onze topcoach Juliette: Toi, toi, toi en vooral genieten!

Anja

Kom dans met mij de Danzón,
Het Zaantheater, Zaandam

4 juli 2021

met danssalon,  choreografie Juliette van Ingen

Kom dans met mij de DANZON, een danstheatervoorstelling, geïnspireerd op de cultuur van de Cubaanse danzon. Juliette van Ingen vertaalde de verhalen van de deelnemende dansers in een fraaie choreografie met vloeiende danspatronen.

Het productieproces is een paar keer onderbroken door de gevolgen van de pandemie. Maar als het maar even kon hebben we door gewerkt en soms ook online. En op 4 juli presenteerden we met trots Kom dans met mij de Danzón met 22 prachtige dansers uit de Zaanstreek.

Klik op de folder hieronder voor een grootte weergave
Image
Image
Image
Image
Image

Bekijk het fragment van Annie

Ik heb mij enthousiast ingeschreven omdat het om een ouderenproject ging én om dansen en dat doe ik heel graag! En ik dacht: ‘ik zie wel hoe het gaat, misschien vind ik het te spannend om het podium op te gaan maar ik ga de uitdaging aan.’
Hanny
Image
Image
Image
Ik ben zo blij dat ik eraan mee mag doen. Wat een belevenis en geweldige ervaring, en dat op mijn leeftijd (75 jaar) om mee te mogen/kunnen maken. Leuke eraan is natuurlijk ook dat dit in groepsverband is. Spannend, maar ook leuk, om op toneel te staan/uitvoeringen te geven. In eerste instantie, toen ik las over het toewerken naar een optreden in het Zaantheater. dacht ik 'laat maar zitten', hoe leuk het dansen van het project mij ook leek. Ik ben zo blij dat ik mij er toch voor heb opgegeven en zou het zo weer doen.
Gonnie

Bekijk de foto's (klik op deze foto)

Bekijk de gehele registratie van Kom dans met mij de Danzón in het Zaantheater

Met heel veel zin begon ik aan het project de “Danzon” en iedere week vond ik het leuker worden. Wat een teleurstelling toen het door corona stil kwam te liggen en ik dacht: ‘nou ja dit was het.’ Maar wat bleek, niets was minder waar. Juliette bleef erin geloven. Mijn dansmaatje Nelleke en ik kwamen iedere 2 weken bij elkaar om te blijven oefenen. Nu is het toch echt zover, ik geniet er erg van om met iedereen er iets leuks van te maken.
Yvonne

Contact

Gouden Dans ook in uw theater of gemeente?

Wilt u op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief
U ontvangt dan van ons regelmatig een nieuwsbrief. Daarin vertellen we waar we mee bezig zijn en wat we gaan doen. U maakt kennis met deelnemers, met mensen achter de schermen zoals makers, docenten en collega's van de schouwburgen.