Kom dans met mij de Danzón, Theater De Leest, Waalwijk

Ik kon me moeilijk een voorstelling maken van wat me te wachten stond, vond het meer een soort avontuur. Maar bij elke repetitie wordt er weer een tip van de sluier opgelicht. En omdat niet alles al bij voorbaat vastligt kijk je uit naar de volgende keer.
Zo'n groepsgewijs gebeuren laat weer eens zien uit wat voor divers pluimage de groep "ouderen" bestaat en dat die groep heel wat meer kwaliteiten bevat dan louter het water geven van de geraniums. 
Een gevolg van die diversiteit is, dat je weer eens beseft rekening te moeten houden met de ideeën, voorkeuren en mogelijkheden van anderen.
De omgang van Ireen met ons is hartverwarmend. En als bonuspunt merk je ook nog eens wat er allemaal komt kijken bij het maken van een voorstelling.

Jan

Kom dans met mij de Danzón,
Theater de Leest, Waalwijk

Première 16 juni 2019

met danssalon, choreografie Ireen Kurvers

Ruim 40 Gouden Dansers uit Waalwijk en omstreken hebben vier maanden in Theater De Leest gewerkt en gerepeteerd onder leiding van choreograaf Ireen Kurvers. De persoonlijke ervaringen en verhalen van de deelnemers zijn vertaald in een aansprekend theatraal stuk met fraaie danspatronen op prachtige muziek.
Klik op de folder hieronder voor een grootte weergave
Image
Het is mooi om te zien dat er, naast het aanleren van de danzon, ook gebruik wordt gemaakt van de aanwezigen kwaliteiten binnen de groep. Dat is een onverwachte factor. Daardoor ontstaat er een voorstelling van datgene wat er bij de deelnemers leeft. We stappen wellicht allemaal uit onze comfort zone en dat is goed.
Loes
Image
Image
Image
Het is echt leuk om naar de voorstelling toe te werken, het fijne van dit project is dat je geen partner nodig hebt. En bewegen op muziek is heerlijk!
Neeltje
Image

Bekijk de foto's van de voorstelling (klik op deze foto)

Dit project is een heel goed initiatief en het is erg leuk om er aan mee te doen.
Ik wist niet goed wat ik ervan kon verwachten, maar ik moet zeggen dat het alle verwachtingen te boven gaat. Het is heel fijn om nieuwe mensen te ontmoeten en met elkaar de ervaringen te bespreken van alles wat we leren in de lessen. De onverwachte kennismaking met tai chi is ook erg leuk.

Henny
Image
Image
Image

Contact

Gouden Dans ook in uw theater of gemeente?

Wilt u op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief
U ontvangt dan van ons regelmatig een nieuwsbrief. Daarin vertellen we waar we mee bezig zijn en wat we gaan doen. U maakt kennis met deelnemers, met mensen achter de schermen zoals makers, docenten en collega's van de schouwburgen.