Kom dans met mij langs de Rijn, Alphen aan de Rijn

Vervlogen tijd ?

Aan de andere kant van de lijn
lijkt de tijd sneller te gaan

Aan de andere kant van de lijn
zijn er pijntjes en rimpels
die niet zo snel meer weg gaan

Ik kijk terug
en denk aan wat was:
Heb ik mijn tijd goed gebruikt ?
Elke dag was er één
en ik stond er niet bij stil dat
tijd zo snel voorbij gaat….

Nu mijn tijd niet meer oneindig lijkt
voel ik haast
Ik wil nog zoveel………..

Maar ik kan elke dag opnieuw beginnen
en de verwondering terug laten keren….

Dus begin ik vandaag opnieuw

Kom dans met mij langs de Rijn

een voorstelling van Ireen Kurvers en Tineke Veenhof

première 21 april Theater Castellum

Die fascinerende Rijn was dé inspiratie-bron voor een bijzondere dans-theatervoorstelling welke op 21 april 2024 in première is gegaan in Theater Castellum.

Op aansprekende muziek vertaalden Ireen Kurvers en Tineke Veenhof van Gouden Dans de verhalen van de dansers in een fraaie choreografie met vloeiende danspatronen. Deze unieke voorstelling werd gedanst door een grote groep Alphenaren die 15 weken lang intensief hebben gerepeteerd.

Na de voorstelling in Theater Castellum kon er aansluitend mee gedanst worden in de DansSalon waar live muziek verzorgt werd door Del Norte.

Wij zijn als theater ontzettend blij dat wij de deelnemers aan Gouden Dans niet alleen een podium hebben kunnen bieden, maar vooral een unieke ervaring! Wekelijks mochten wij de dansers ontvangen tijdens de lessen en daarbij hebben wij van dichtbij ervaren dat het de sociale cohesie binnen de groep ontzettend heeft versterkt. De dansdocent/choreograaf heeft, naast het verzorgen van de lessen en repetities, veel tijd gestoken in het persoonlijke contact. De dansers hadden plezier met elkaar en keken naar elkaar om als iemand extra zorg nodig had. De deelnemers zijn de afgelopen maanden niet alleen fysiek fitter geworden, maar zeker ook mentaal weerbaarder. Bijzonder om te zien hoe deelnemers tijdens de repetities genieten van het dansen, maar het optreden voor publiek ontzettend spannend vinden. Op het moment dat het gordijn open ging tijdens de voorstelling zag je het enthousiasme van de deelnemers en de interactie met het publiek. Ik heb tijdens de voorstelling met een grote glimlach in de zaal zitten genieten!
Annelies de Jeu, Creatief Producent Theater Castellum
Image
Image
Image
Wat een ervaring is Gouden Dans. Dank aan Ireen en Tineke voor het enthousiasme, het geduld en de inspiratie en positiviteit.
Els
Het was VUURWERK. Het is alweer een poosje gelden, maar ik voelde me weer 25.
Lenie
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Wat waren het leuke en af en toe minder leuke momenten die we met elkaar hebben meegemaakt. Mijn netwerk is heerlijk groter geworden met allemaal lieve mensen
Jeanette

Bekijk de foto's van deze productie (klik op de foto)

Contact

Gouden Dans ook in uw theater of gemeente?

Wilt u op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief
U ontvangt dan van ons regelmatig een nieuwsbrief. Daarin vertellen we waar we mee bezig zijn en wat we gaan doen. U maakt kennis met deelnemers, met mensen achter de schermen zoals makers, docenten en collega's van de schouwburgen.