Festival Heusden Danst!

Vorig jaar heb ik meegedaan met Gouden Dans en wat heb ik genoten! Gelijk de eerste les was er al een super gezellige sfeer. Spierpijn in de kaken van het lachen. De dansen waren leuk en vlot.
De groep werd langzaam maar zeker een groep vriendinnen. Het optreden was een succes. Wat leuk om voor familie en bekenden op het podium je danskwaliteiten te laten zien

Anna

Festival Heusden Danst!

Zondag 23 oktober

een feestelijke, fantastische dag in de Voorste Venne

Voor het festival Heusden Danst! op zondag 23 oktober 2022 hadden De Voorste Venne en Het Pieck de handen ineen geslagen met Gouden Dans, de organisatie die danstheaterproducties maakt met senioren, ook als u wat minder vast ter been bent.

De theaterzaal van de Voorste Venne was op zondag 23 oktober het podium voor een reeks afwisselende, ritmische en dynamische dansen uitgevoerd door senioren uit Heusden. Het muzikale thema was Zuid-Amerikaans. En na afloop van de danspresentaties een swingende danssalon in de foyer van de Voorste Venne met familie en vrienden van alle dansers. Het was een feest!

Klik op de folder hieronder voor een grootte weergave
Image
Image
Image

Bekijk de foto's van de repetitie (klik op de foto)

Het heeft mij onverwachte ervaringen en inzichten opgeleverd. Ik heb me nooit eerder in een grote groep echt zo prettig gevoeld! Samen werken naar een voorstelling is heel goed geweest.
 Niet te veel druk was belangrijk en tussen de lessen door oefenen met andere dames thuis.

Lies
Wat hebben we gedaan?

Wilmie Thielen, verbonden aan Het Pieck, gaf samen met collega dansdocenten uit de regio, wekelijks danslessen. In 7 weken werd een dans van een paar minuten ingestudeerd die uitgevoerd werd op het festival Heusden Danst! De eerste bijeenkomst was op 1 september in de Voorste Venne.

Wie deden er mee?

Deelnemers/dansers waren senioren uit alle kernen van de gemeente Heusden. Een groep die geleefd heeft en die het leuk en spannend vond om samen met andere ouderen een swingende of ontroerende dans te maken en die op te voeren. Verschillende groepen werden samengesteld uit alle aanmeldingen. Ook wanneer men niet zo vlot ter been meer was, geen probleem, iedereen was van harte welkom! En valpreventie werd 'en passant' meegenomen in de repetitie.

Een initiatief van

Gouden Dans, maakt danstheatervoorstellingen en korte films met senioren, i.s.m. het Cultureel Centrum De Voorste Venne en Kunstencentrum Het Pieck.

Image
Image
Image
Nooit gedacht dat het zo leuk is om met elkaar naar een voorstelling te werken. Een geweldige stimulans. Iedereen was er vol van en werd steeds enthousiaster. De uitvoering was een groot succes. Er was zelfs een staande ovatie. Hoe mooi is dat.
anna

Bekijk de foto's van de voorstelling (klik op de foto)

Contact

Gouden Dans ook in uw theater of gemeente?

Wilt u op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief
U ontvangt dan van ons regelmatig een nieuwsbrief. Daarin vertellen we waar we mee bezig zijn en wat we gaan doen. U maakt kennis met deelnemers, met mensen achter de schermen zoals makers, docenten en collega's van de schouwburgen.