De Wind, PX Pop- en Cultuurhuis, Volendam

Ik zag het in de krant en ik wist het onmiddellijk.
Dit is het, dit is precies wat ik wil. Na 40 jaar werken en het zwaarste van mijn burn out achter de rug van veel staren naar de bomen buiten, voelde ik dat dit zou kunnen.
Ik kan nog heel veel niet, heb nog steeds zware dagen. Maar bij Juliette, bij de dansgroep ben ik blij. Ik lach weer en heb plezier. Het voelt alsof ik weer kind ben en buiten mag spelen. Urenlang buiten spelen met slagbal, verstoppertje, elastieken en knikkeren. Samen spelen, samen lachen, samen ergens naar toewerken.
En ik kan een beetje schuilen in de groep.
En we praten met elkaar wat te doen als dit gaat stoppen. Een beetje bang voor een zwart gat. Het liefst blijven we bij Juliette. Maar dat kan natuurlijk niet. Maar ik heb nu dansvriendinnen en we gaan samen naar Salsa, Zumba of volksdansen.
Een begin van een nieuw leven en deze danslessen waren goud.

Baukje

De Wind, PX Volendam

Première 28 november 2021

Een samenwerking tussen het Age Friendly Cultural City project Volendam: Oude Meesters en Gouden Dans.

De Wind, een onuitputtelijke bron van inspiratie èn onlosmakelijk verbonden met Volendam. De levenservaring van de deelnemers vertaalde Tineke in dans en ruimtelijke patronen. Als vertrekpunt voor de beweging nam ze de Habanera. Een fraaie, beetje trage dans, die van oorsprong zowel Europese als Afrikaanse invloeden heeft. Want het gerucht gaat dat Volendam ook Spaanse wortels heeft.

Klik op de folder hieronder voor een grootte weergave
Image
Image

Bekijk de video van De Wind, korte versie (klik op de video)

Op 18 april 2020 had ik, stralend, in de danstheatervoorstelling De Wind op het podium van PX in: Volendam zullen staan. Een heerlijke droom die ik al een leven lang koester en die helaas ruw verstoord werd door corona. Maar op 28 november 2021 is het dan echt zover. Kom kijken en dans mee na afloop met de heerlijke muziek van een echt Mariachi Band Los Mezcales.
Marian
Image
Image
Image
Gouden Dans als onderdeel van het project “Oude Meesters” in Volendam is een onverwachte bonus. Heerlijke dansmuziek en mooie, vloeiende bewegingen, mijn hart maakte een sprongetje na de eerste repetitie. Zielsgelukkig kwam ik thuis, wat heb ik dit gemist.
Marian

Bekijk de foto's van de repetities (klik op de foto)

Image
Image
Image

Bekijk de foto's van de voorstelling (klik op de foto)

Nu we elkaar ondertussen beter kennen durven we ook meer onszelf te zijn en dat voelt heel goed.
Loes
We hebben veel plezier samen en elke keer vind ik het leuker, dan ik vooraf denk. De inhoud van de lessen zijn verrassend, er verandert elke keer wat of er komt iets bij. Maar het gaat gedoseerd. Er moet nog wel een hoop gebeuren, voor het geheel aan het publiek kan worden getoond.
Addy

Bekijk de foto's van de repetities (klik op de foto)

Bekijk de video registratie van De Wind (klik op de video)

Je leert weer nieuwe mensen kennen en dat geeft nieuwe ervaringen maar vooral het gevoel dat het leven weer doorgaat.
Lia

Bekijk de foto's van de repetities (klik op de foto)

Op 18 april 2020 had ik, stralend, in de danstheatervoorstelling De Wind op het podium van PX in Volendam zullen staan. Een heerlijke droom die ik al een leven lang koester en die helaas ruw verstoord werd door corona. Maar op 28 november 2021 is het dan echt zover!
Marian
Op 18 april 2020 had ik, stralend, in de danstheatervoorstelling De Wind op het podium van PX in Volendam zullen staan. Een heerlijke droom die ik al een leven lang koester en die helaas ruw verstoord werd door corona. Maar op 28 november 2021 is het dan echt zover!
Marian

Bekijk de foto's van de repetities (klik op de foto)

Bekijk de foto's van de voorstelling (klik op de foto)

En toen kwam corona… Ik vond het nooit een probleem om alleen te zijn maar ik heb nu ook ondervonden wat het is om eenzaam te zijn. Ik zag mijn kinderen en kleinkinderen alleen op afstand en verder niemand, dat was een frustrerende en een verdrietige periode. Ik merk ook dat we als groepje opzichters trots zijn als we foutloos over het podium geparadeerd hebben. Bas (fotografie) heeft me op een andere manier leren kijken en samen elkaars werk bekijken was leuk.
Marianne

Contact

Gouden Dans ook in uw theater of gemeente?

Wilt u op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief
U ontvangt dan van ons regelmatig een nieuwsbrief. Daarin vertellen we waar we mee bezig zijn en wat we gaan doen. U maakt kennis met deelnemers, met mensen achter de schermen zoals makers, docenten en collega's van de schouwburgen.