De Bourgondiërs, Theater De Bussel, Oosterhout

Ik had nooit gedacht, om op deze leeftijd al (bijna) alleen te komen staan. Helaas is dat wel het geval.
Natuurlijk weet ik best wel, dat er nog veel meer mensen alleen zijn, maar VIND die maar eens: als het weer te slecht is om naar buiten te gaan, als het al zo vroeg donker wordt, als je lichaam juist vandaag toch wel heel veel pijn doet, als wandelen met de hond niet voldoende lijkt, maar je echt nog "veel te jong" bent voor bejaardengym, enz. enz.
Weer bewegen, weer dansen, en met mensen van mijn eigen leeftijd; heerlijk is dat en ik heb allemaal nieuwe mensen leren kennen, we komen elkaar onderweg ook weer tegen, ik zie ineens overal bekende gezichten mannen en vrouwen, van mijn leeftijd en ouder; hoe leuk is dat!
Er komen uitnodigingen voor andere aktiviteiten..... en kerstkaarten. Leuk tóch?!
Hup maandag ochtend gezellig naar de Bussel, eerst even bijpraten met koffie en thee en dan begint de les: zo leuk om te doen, zo leuk om erbij te horen! En nu gaan we ook nog samen optreden, gewéldig!

Hannie

De Bourgondiërs,
Theater De Bussel, Oosterhout

Première 15 mei 2022

met danssalon, choreografie Tineke Veenhof

Een tragikomedie in muziek en dans van Gouden Dans en Theater De Bussel

Al heel lang doet er een verhaal de ronde dat het lokale bestuur van Oosterhout, ooit, een Raadsvergadering uitstelde voor een copieus middagmaal. Op de agenda stond de aanleg van een treinstation in Oosterhout. Misschien is er iets van waar en misschien wel helemaal niets, maar het is een goed verhaal dat ons op 't spoor zette van de nieuwe danstheatervoorstelling De Bourgondiërs.

In deze dansante, muzikale tragikomedie doen de ambtsdragers zich tegoed aan de hoog opgetaste spijzen en er is muziek, er wordt gedanst en iedereen lijkt op 't zelfde spoor te zitten. Maar als we inzoomen op de gasten stuiten we op een goed bewaard lokaal geheim... De reacties op de kwestie zijn niet mals en het bonte gezelschap valt uiteen in voor- en tegenstanders.

De één vindt het grappig, de tweede vindt het een smet op de goede zeden en voor weer een ander is het een nieuw perspectief. Enfin... Na goed Oosterhouts gebruik schuiven we het gesprek over het onderwerp nog even voor ons uit, eerst eten. Wie weet vindt het vanzelf haar weg.
Een danstheatervoorstelling over nette en minder nette mensen en de schone kunst van het uitstellen.

Wie gaan dit doen: Onder leiding van Tineke Veenhof dansen en spelen 60 (eigen)wijze Oosterhouters aan deze voorstelling. Een groep mensen die geleefd heeft, weet hoe de hazen lopen en het officieel wat rustiger aan mag doen.

Onder leiding van Saskia de Frel worden bijzondere kostuums en accessoires gemaakt. En Hans Hordijk, onze fotograaf die al onze producties vastlegde, geeft een reeks workshops aan deelnemers. Zo maken ze 'stills', geïnspireerd op de fraaie 17e eeuwse stillevens en ze leggen dit bijzondere proces documentair vast.

Met Eugene Springer, een beroemde lokale chef, maken we een korte film in Restaurant In de Achtertuin die ook onderdeel van de voorstelling wordt.

Klik op de folder hieronder voor een grootte weergave
Image
Image
Image
Image
Image

Bekijk de Keukenscène van De Bourgondiërs (klik op de video)

Ik ben onder de indruk van de creativiteit en begeleiding!
Aukje
Wie doet wat

Artistiek en productie team
Tineke Veenhof regisseur en choreograaf
Karin Lucassen docent dans en toneelbeeld
Hans Hordijk docent fotografie (toneelbeeld en documentair)
Saskia Frel docent kostuum en textielontwerp en uitvoering
Eugene Springer chef culinair
Nathalie Hupkens en Juliette Stroosnijder film
Theater De Bussel lichtontwerp en techniek
Lisette Hamers productie theater De Bussel
Liesbeth Osse concept en dramaturgie

Dit project is mogelijk gemaakt door
Fonds VSB, RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo, Femi Foundation, Prins Bernard Cultuurfonds

Theater De Bussel logo
Het is fijn om te oefenen en het is heerlijk om in de groep te zijn, kijk er de rest van de week naar uit!
Herman

Bekijk Tuinfeest (klik op de video)

Image
Image
Image

Bekijk de registratie van De Bourgondiërs (klik op de video)

Nu het wat verder komt met de voorbereidingen wordt de groep steeds hechter. Ik word blij van dansen, maar ook van het samen naar iets toe werken. Ik vind dat we samen een complete voorstelling neerzetten.
Liesbeth
Ik voel me verbonden met de groep, dat er herkenning is en er leuke gesprekken plaatsvinden. Het samen toewerken aan een voorstelling vind ik geweldig.
Diny

Bekijk de foto's (klik op deze foto)

Contact

Gouden Dans ook in uw theater of gemeente?

Wilt u op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief
U ontvangt dan van ons regelmatig een nieuwsbrief. Daarin vertellen we waar we mee bezig zijn en wat we gaan doen. U maakt kennis met deelnemers, met mensen achter de schermen zoals makers, docenten en collega's van de schouwburgen.