Dans Roosendaal Dans

Het is mooi om te zien dat er, naast het aanleren van de danzon, ook gebruik wordt gemaakt van alle kwaliteiten binnen de groep. Dat is een onverwachte factor. Daardoor ontstaat er een voorstelling van datgene wat er bij de deelnemers leeft. We stappen allemaal uit onze comfort zone en dat is goed.
Arnold

Dans Roosendaal Dans,
Roosendaal

Première zondag 25 september tijdens het Festival Roosendaal Danst!

met aansluitend een danssalon, choreografie Tineke Veenhof

In Roosendaal heeft Tineke Veenhof in vijf weken een voorstelling gemaakt voor het dansfestival Roosendaal Danst! Met twee repetities in de week is er waanzinnig hard gewerkt. We mochten repeteren in de grote zaal van De Brink, een woon-zorgcentrum in Roosendaal. Elke dinsdag, na afloop van de repetitie, is er gedanst met een aantal bewoners van De Brink. Het was enig!
Klik op de folder hieronder voor een grootte weergave
Image
Image
Image
Image
Image
Ik heb mij enthousiast ingeschreven omdat het om een ouderenproject ging én om dansen en dat doe ik heel graag! En ik dacht: ‘ik zie wel hoe het gaat, misschien vind ik het te spannend om het podium op te gaan maar ik ga de uitdaging aan.’
Ali

Bekijk de registratie van de vorige productie Kom dans met mij de Danzon in Theater De Kring, Roosendaal

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Bekijk de foto's van de voorstelling (klik op de foto)

Het was een geweldige ervaring en ik heb met volle teugen genoten van de repetities en de opname-dagen voor de film. Dit 'rode dansers' avontuur was er beslist een met een gouden randje.
Anna
Van Anna, deelnemer aan de vorige productie in Roosendaal, Kom dans met mij de Danzon

Vorig jaar heb ik meegedaan met de Gouden Dans.
En wat heb ik genoten!
Schoorvoetend zette ik de eerste stappen in een nieuwe wereld
Als kleuter ooit als jongste begonnen,
Toen de middelbare school
En de beroepsopleiding daarna
Ook toen ik begon met werken was ik eerst de jongste.
Langzaam maar zeker schoof ik op in het rijtje en werd  ik daar de oudste...

Tijd voor een nieuwe groep: De bejaarden!
Maar waar ik voorgaande keren tegen de grote kinderen en ervaren collega’s opzag, had ik nu schroom om met bejaarden te gaan dansen. Het leek mee een duf zooitje, klagende over hun kwaaltjes, stijve harken. Dáár hoorde ik niet bij.
Wat had ik me vergist.
Gelijk de eerste les was er al een supergezellige sfeer.
Spierpijn in de kaken van het lachen.
De dansen waren leuk en vlot. We konden het aan en waar dat niet het geval was, werd het ongemerkt aangepast. Het waren een paar intensieve weken van oefenen. Maar ook van lachen.

De groep werd langzaam maar zeker een groep vriendinnen. We hielpen elkaar bij het uitkiezen, en  eventueel veranderen van de kleding voor het optreden. We oefenden moeilijke stukjes wat extra samen, stuurden muziek en filmpjes door.
Het optreden was een succes! Hoe kan het ook anders. Tineke, onze juf, had leuke dansen op heerlijke muziek gemaakt.
Wat leuk om voor familie en bekenden op het podium je danskwaliteiten te laten zien.

Maar vooral wat leuk om deze groep gezellige, lieve, vlotte “bejaarden”  te leren kennen.

Fijne sfeer in de groep, gezelligheid, onderling begrip, samen geoefend en heel veel gelachen
Jacqueline

Bekijk de registratie van de vorige productie Kom dans met mij de Danzon in Theater De Kring, Roosendaal

Contact

Gouden Dans ook in uw theater of gemeente?

Wilt u op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief
U ontvangt dan van ons regelmatig een nieuwsbrief. Daarin vertellen we waar we mee bezig zijn en wat we gaan doen. U maakt kennis met deelnemers, met mensen achter de schermen zoals makers, docenten en collega's van de schouwburgen.