Wat en voor wie

Wat doen we
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Theaters in Nederland staan op een fraaie plek midden in een stad. Die plek is het centrum voor een bijzonder dansproject voor ouderen: Kom dans met mij…
We maken een dansvoorstelling met lokale oudere amateurs. Die voorstelling wordt gemaakt en gerepeteerd onder leiding van een choreograaf en uitgevoerd in een theater. Na vijftien repetities staat er een voorstelling die naadloos overgaat in een danssalon samen met het publiek. Met live muziek uiteraard!

Eenzaamheid op afstand houden, dat is de missie van Gouden Dans.

Het initiatief is opgezet voor ouderen die (te) veel alleen zijn. Kinderen uit huis, eventueel zonder partner, het sociale netwerk dunt snel uit. Naar goed Zuidamerikaans gebruik is dit een initiatief voor mensen die van muziek en gezelschapsdans houden om zodoende weer eens prettig de deur uit te zijn en nieuwe mensen te leren kennen.

Het moeilijkste was eigenlijk de beslissing om mij aan te melden voor de Gouden Dans. Maar het bleek een hele goeie zet! Ik heb er geen seconde spijt van gehad. Het was moeilijk om mijn leven weer op de rit te krijgen na een hersenbloeding anderhalf jaar geleden. Door Gouden Dans heb ik zo'n kick gekregen, dat ik er dagen plezier van heb! We hebben een hechte groep en iedereen mankeert wel wat. Dat is helemaal geen probleem. We doen allemaal ons best en dat is genoeg.
Maria

Bekijk de trailer van Kom dans met mij... de Danzon in Theater a/d Slinger, Houten

Voor wie en waarom

Voor 65+

Deelnemers worden plaatselijk geworven in samenspraak met lokale (welzijn)organisaties die daar kijk op hebben. Gouden Dans is een gezellige en zwierige vorm waarin mensen het even prettig hebben met elkaar. Ook als u niet zo vlot meer ter been bent.

Waarom meedoen?

Muziek en dans maakt herinneringen weer levend.Het simpelweg prettig hebben met elkaar. Door ten minste 15 keer intensief met elkaar te werken leren deelnemers elkaar beter kennen en misschien onstaan daar duurzame contacten en initiatieven uit voor de toekomst. Goed voor het lijf, goed voor de hersenen, goed voor het welbevinden.

Waarom kijken?

Uw theater in de buurt is een prachtige plek. Een aansprekende korte dansvoorstelling door amateurs op leeftijd. Nadien zelf meedansen op heerlijke muziek. Kennismaken met nieuwe mensen. Geinspireerd raken om de volgende keer zelf mee te doen.

Bekijk de trailer van Getij in het Bijlmerparktheater, Amsterdam

Er wordt serieus en hard gewerkt tijdens de repetities. We proberen de cultuur van een dans te vatten in het stuk. Op heel veel plekken in de wereld houdt muziek en dans een groot deel van de 'wijze' bevolking jong. En wat ons betreft ook in Nederland.
Ireen

Contact

Gouden Dans ook in uw theater of gemeente?

Wilt u op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief
U ontvangt dan van ons regelmatig een nieuwsbrief. Daarin vertellen we waar we mee bezig zijn en wat we gaan doen. U maakt kennis met deelnemers, met mensen achter de schermen zoals makers, docenten en collega's van de schouwburgen.